Marketing Digital - Një mënyrë marketingu që i duhet çdo biznesi

Marketing Digital

Marketing Digital

Marketing digital është një term që i referohet të gjitha atyre aktiviteteve të promovimit të një marke dhe marketingut të produkteve dhe shërbimeve përmes një ose më shumë kanaleve dixhitale.

Integrimi i marketing digital do t’ju lejojë të arrini një objektiv të synuar dhe do të jeni në gjendje të ndërveproni me këtë në momentin e marrjes maksimale të tij. Pavarësisht nga zona gjeografike në të cilën ndodheni. Ju do të jeni në gjendje të gjurmoni dhe monitoroni veprimet e përdoruesve tuaj në kohë reale në mënyrë që të përmirësoni dhe optimizoni strategjitë tuaja të marketingut dita ditës.

Duke u nisur nga themelet dhe duke vendosur një strategji të mirë të marketingut dixhital:

  • Studioni publikun, çfarë dëshiron dhe çfarë ka nevojë;
  • Përcaktoni propozimin tuaj të vlerës;
  • Përcaktoni objektivat që duhen arritur dhe përcaktoni prioritetet e kompanisë;
  • Ndiqni të dhënat nga përdoruesit tuaj dhe angazhohuni për të gjeneruar kontakte të kualifikuara dhe të profilizuara në mënyrë që t’i përgjigjeni më së miri nevojave të tyre;
  • Përdorni mjetet më të përshtatshme për nevojat tuaja.

Strategjia e marketingut digital

Por le të shkojmë më konkretisht, cilat janë mjetet që ofron interneti që përdor Digital Marketing?

Reklamim

Me reklamat i referohemi të gjitha atyre aktiviteteve promovuese me pagesë të natyrës komerciale dhe/ose sponsorizimit të një marke . Në veçanti, mund të dëgjoni për SEM dhe pagesa për klikim (PPC). Ky lloj aktiviteti do t’ju ndihmojë të arrini shikueshmëri të menjëhershme përmes ankandeve në internet për fjalë kyçe të ndryshme që vendosni të përdorni. ADV-të do të jenë të dobishme për ju për të konkurruar me konkurrentë të tjerë në internet, duke rritur kështu shanset tuaja për të fituar dukshmëri. Nëse përdoren si duhet, ato do të prodhojnë një kthim nga investimi juaj (ROI), duke gjeneruar kështu fitim për kompaninë.

SEO dhe Përvoja e Përdoruesit (UX)

Optimizimi i motorit të kërkimit përfshin ato aktivitete që synojnë optimizimin e performancës së faqes suaj për sa i përket dukshmërisë organike dhe pozicionimit për motorët e kërkimit . Google, Bing dhe motorë të tjerë kërkimi shpërblejnë faqet me përmbajtjen më të mirë dhe një dizajn që është i lehtë për t’u naviguar për përdoruesit.

Bëni faqen tuaj të lehtë për t’u gjetur, të qartë, të bukur dhe të përdorshëm:

  • Bëni strukturën e faqes intuitive;
  • Optimizoni atë për pajisjet mobile;
  • Rrit performancën e tij;
  • Ofrojnë një dizajn tërheqës;
  • Propozoni përmbajtje përkatëse që i përgjigjet qartë dhe gjithëpërfshirëse fjalëve kyçe specifike.

Në këtë mënyrë do të keni një shans më të mirë për të gjeneruar trafik të kualifikuar.

Marketingu i contentit

Marketingu i contentit përfshin të gjitha ato aktivitete të krijimit dhe shpërndarjes së përmbajtjes siç janë bloget dhe artikujt. Qëllimi është të tërheqi përdorues në faqen tuaj.

Përmbajtja interesante mund të bëhet një minierë ari për rritjen e biznesit tuaj të korporatës për sa i përket SEO dhe blerjes së të dhënave dhe të dhënave të gjurmueshme. Kjo e fundit, nëse analizohet në mënyrë korrekte, do t’ju japë mundësinë të udhëzoni përdoruesit tuaj përmes gypit të konvertimit. E gjithë kjo duke u dhënë atyre një përvojë të shpenzueshme, interesante dhe argëtuese!

PR i marketingut digital

Keni një produkt të ri, ofroni një shërbim inovativ apo jeni një markë e re? Është koha për të njoftuar të gjithë web-in! PR dixhitale është një taktikë e përdorur nga markat për të rritur praninë e tyre në internet duke ndërtuar marrëdhënie me blogerët, gazetarët online dhe audiencat e mediave sociale. Një strategji dixhitale PR ndihmon në rritjen dhe përmirësimin e reputacionit të një kompanie në komunitetet online duke i dhënë shikueshmëri markës. Nëse përdoret siç duhet, ka efekte pozitive në SEO, shkallën e konvertimit dhe ROI.

Marketingu i mediave sociale (SMM)

Marketingu i mediave sociale ka të bëjë me ato aktivitete të promovimit të produkteve, shërbimeve dhe markave përmes rrjeteve sociale që lejojnë ndërveprim të drejtpërdrejtë midis përdoruesit dhe kompanisë. Kanalet sociale mund të bëhen një makinë e fuqishme e angazhimit të përdoruesve, e aftë për t’i drejtuar ato në faqen tuaj të internetit.

Zgjidhni platformat sociale në përputhje me objektivin tuaj. Nuk është e nevojshme të jeni të pranishëm në të gjitha kanalet sociale, por është e rëndësishme të monitoroni mirë të zgjedhurit. Të bësh atë siç duhet kërkon kohë, strategji dhe kreativitet përgjatë linjave të marketingut të përmbajtjes. Më në fund, dëgjoni audiencën tuaj dhe gjurmoni rezultatet. Në këtë mënyrë ju do të jeni në gjendje të optimizoni performancën tuaj, duke rritur performancën tuaj dita ditës.

Marketingu i konvertimit

Marketingu i Konvertimit përfshin të gjitha ato teknika me synimin për të kthyer audiencën në klientë aktualë që paguajnë. Gjithashtu klientët që vijnë për herë të parë në klientë besnikë.

Përmes një përzierje të analizës së të dhënave, kreativitetit, teknologjisë dhe biznesit. Kombinimi i këtyre komponentëve mund t’ju japë inputet e duhura për të rritur konvertimet në faqen tuaj. Duke lexuar të dhënat, do të jeni në gjendje të analizoni të gjithë komponentët që ndikuan në ndërveprimet e përdoruesit me faqen tuaj. Kështu do të jeni në gjendje t’i përktheni të dhënat e mbledhura në ndryshime strukturore në arkitekturën dhe dizajnin e website. Më në fund, me testimin A/B do të jeni në gjendje të optimizoni faqen tuaj për të shoqëruar më shumë përdorues përmes mënyrës së konvertimit.

Automatizimi i Marketingut Digital

Automatizimi i marketingut ju lejon të automatizoni veprimet e marketingut që zakonisht janë manuale përmes software. Ky software do t’ju lejojë të optimizoni strategjitë tuaja të marketingut në web duke rritur kontaktet tuaja. Gjithashtu duke gjeneruar mundësi të reja shitjesh dhe duke përshpejtuar ciklin.

Nëpërmjet automatizimit të veprimeve të përsëritura, përditësimit dhe segmentimit automatik të bazës së të dhënave tuaja, menaxhimit të dërgimit të emaileve tuaja dhe regjistrimit të pikave të kontaktit me klientët tuaj të mundshëm.

Marketingu me email ose marketingu i drejtpërdrejtë me email (DEM)

Marketingu me email është dërgimi i emaileve si një mjet për të komunikuar drejtpërdrejt me audiencën dhe perspektivat tuaja. Kjo sigurisht për qëllime komerciale.

Jepni përparësi lidhjes së drejtpërdrejtë me marrësin me një prekje personale dhe tërheqëse. Mjetet e automatizimit të marketingut me email si Mailchimp do t’ju ndihmojnë të segmentoni objektivin tuaj. Gjithashtu të automatizoni dërgimin e emaileve tuaj.

Mobile Marketing

Marketingu celular përfshin ato aktivitete të marketingut me shumë kanale të destinuara për të arritur publikun drejtpërdrejt në pajisjet mobile. Si smartfonët dhe tabletët. Ai përdor mjete të tilla si faqet e internetit të përgjegjshme (të optimizuara për shfletimin celular). Si lokalizimin GPS, SMS, mediat sociale dhe aplikacionet. Është një praktikë themelore për një strategji të suksesshme marketingu.

Share the Post:

Postime të ngjashme

Faqe Web-i - Si mund të bëni një faqe webi
Ekspert SEO

Faqe Web

Faqe Web Gjithmonë duhet te dihet parimi i funksionimit të botës WEB dhe komunikimit me faqe web-i. Në esencë gjithmonë

Më tepër »
Faqe Interneti - Çfarë janë faqet e internetit
Ndërtim Website

Faqe Interneti

Faqe Interneti Faqe interneti për biznese të ndryshme. Shumë organizata, biznese, individë ende ballafaqohen me vështirëri të ndryshme të menaxhimit

Më tepër »
Reklamo biznesin - Reklamoni në fushën e marketingut digjital
Reklamimi

Reklamo Biznesin

Reklamo Biznesin Reklamo biznesin që të rrisni shitjet. Në një epokë ku rrjetet sociale dhe platformat online po bëhen gjithnjë

Më tepër »