Marketingu në Shqipëri - Si ai përdoret sot nga të gjitha bizneset

Marketingu në Shqipëri

Marketingu në Shqipëri

Marketingu në Shqipëri vitet e fundit ka marrë një zhvillim të madh dhe pse duhet thënë se nuk është si në vëndet e tjera. Dikur shikonim vetëm marketingun që bëheshe në televizione të ndryshme të atyre bizneseve që ishin lider në treg. Pra kompanive kryesore ku edhe buxheti ishte më i madh. Tani ka një tjetër ritëm çdo gjë është më e thjeshtë për arsye të dixhitalizimit

Si ka evoluar marketingu në shqipëri?

Në ditët e sotme marketingu në Shqipëri është bërë më i lirë. Çdo biznes tani arrin të bëjë një marketing për produktin ose shërbimin e tij. Marketingu në Shqipëri tani më nuk ka të bëjë nëse je biznes i madh apo i vogël, nëse ke pak apo shumë punëtor. Pra ne mundemi të themi se marketingu në Shqipëri është demokratizuar.

Çfarë ndodhi që marketingu në shqipëri u bë i lirë për të gjitha bizneset?

Marketingu në Shqipëri është bërë shumë herë më i lirë por jo vetëm në vendin tonë. Në të gjitha vëndet e rajonit shohim se marketingu ka arritur majat si kurrë më parë. E gjitha kjo vjen si rezultat i dixhitalizimit. Interneti zë një pjesë të rëndësishme të ditës tonë. Tani shohim se njerëzit lundrojnë në aplikacione të ndryshme. Si: Google, Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, etj.

Si e aplikojnë bizneset e ndryshme të marketingut në Shqipëri dhe çfarë metodash ndjekin ato?

Metodat e marketingut online janë të pafundme dhe juve do t’ju duhet një specialist nëse do donit të bënit për biznesin tuaj. Por ne do ju japim një kuptim më të thjeshtë për atë që mund t’ju vlejë në biznesin tuaj.

Marketingu në rrjetet sociale

Rrjetet sociale siç e thamë dhe më lartë janë një pjesë e rëndësishme duke zënë pjesën më të madhe të ditës. Kjo gjë i bën ato një faktor të rëndësishëm. Ju duhet vetëm një strategji dhe një plan marketingu. Kjo do ju bëjë ju një faktor në industrinë tuaj dhe të jeni bindës te audienca juaj. Ju keni mundësi të pafundme për të shfrytëzuar. Duke patur parasysh të jeni sa më kreativ dhe konsistent.

  • Ju mund të përdorni opsionin advertising
  • Të shpërndani vlerë në postimet tuaja duke i treguar audiencës si të përdorin produktin tuaj
  • Të tregoni se si produkti juaj zgjidh një problem thelbësor të tyre. Kjo i bën ata klientë potencial
  • Mund të bëni disa vidjo qesharake duke e bërë audiencën tuaj të shpërndajë postimet tuaja

Influencerat

Shpesh shohim personazhet publike që dalin në ekran dhe kanë një audiencë e cila i ndjek në rrjetet sociale dhe preferohen nga një masë e madhe njerëzish. Ata bëhen një nga marketuesit më të mirë të bizneseve në vëndin tonë duke i treguar audiencës se ku mund ta kenë blerë një produkt. Ato përdorin rrjetet e tyre sociale për këtë dhe rezulton shumë e suksesshme. Shumë të tjerë tregojnë se ku kanë marrë një shërbim të caktuar si psh: rregullimin e makinës së tyre apo te cili restorant kanë ngrënë. Kjo rrit ndjeshëm emrin e biznesit tuaj duke i dhënë mundësinë për të qënë lider në treg.

Marketingu me email

Nuk është se ka shumë përdorim për sa i përket marketingut në shqipëri por është një armë e fortë për shumë kompani. Ajo konsiton në dërgimin e emaileve me qëllim marketimin e një produkti. Ju me këto fushata të emaileve që do të ndërtoni do t’ju duhet të keni një listë të emaileve të personave të cilët do t’ja dërgoni. Ku do përmendni produktin tuaj ose shërbimin dhe më tepër. Përdoret shumë nga biynese të ndryshme ku reklamojnë një ofertë që bëjnë.

SEO ose ndryshe optimizimi i motorrit të kërkimit

Ndryshe nga shumë mënyra të tjera të marketingut kjo është ndër ato që nuk kërkon para. Duhet vetëm konsistencë dhe përkushtim. Do ju duhet një specialist në këtë drejtim i cili do ta bëjë webin tuaj në krye të çdo liste në industrinë tuaj. Qëllimi është të postohen sa më shumë artikuj në websiten tuaj dhe algoritmi i google do të shikojë se sa konsistent jeni. Google dëshiron që të vendosë në krye të motorrit të saj të kërkimit një website që ka sa më shumë bloge dhe postime. Në këtë mënyrë në rast se një përdorues shkruan një fajlë kyçe që lidhet me fushën tuaj ai do gjejë faqen tuaj të parën.

Ku mund të gjeni specialistë të marketingut në Shqipëri?

Ne jemi një agjenci marketingu e cila ofron shërbime të marketingut në më shumë se 6vite. Ne kemi mbi 300 klientë dhe eksperienca jonë në këtë fushë na bën më të mirët në treg. Ajo që ne ju ofrojmë juve nuk është thjeshtë një shërbim. Ne më shumë se sa shërbim ofrojmë suport. Ne ju bëjmë një paketë të personalizuar ku përfshihen shërbimet që juve ju duhen. Më tepër se kaq ne ju suportojmë me konsulencë të marketingut gjatë gjithë kohës. Kompania jonë ju ofron shërbimin më të mirë që mund të gjeni në Shqipëri.

Dëshironi të bëheni specialistë të marketingut në Shqipëri?

Ne ju mundësojmë gjithashtu dhe trajnime të marketingut duke ju mësuar nga eksperienca jonë. Nuk do t’ju japim vetëm një trajnim në marketing. Ne do t’ju tregojmë se si ju të vendosni në zbatim ato që neve do ju msojmë. Ju mundeni të veni në zbatim ato që mësoni në trajnimin tonë. Ne do t ju suportojmë gjatë gjithë kohës dhe në përfundim të këtij trajnimi. Është e rëndësishme për t’u thënë se do vendosni në zbatim ato që ne themi. Ju mundeni ta mësoni diçka online por implementimi i saj në realitet do të jetë akoma dhe më e vështirë. Sidomos kjo në tregun Shqiptar ku ndryshon çdo gjë nga ajo që është jashtë vendit.

Share the Post:

Postime të ngjashme

Faqe Web-i - Si mund të bëni një faqe webi
Ekspert SEO

Faqe Web

Faqe Web Gjithmonë duhet te dihet parimi i funksionimit të botës WEB dhe komunikimit me faqe web-i. Në esencë gjithmonë

Më tepër »
Faqe Interneti - Çfarë janë faqet e internetit
Ndërtim Website

Faqe Interneti

Faqe Interneti Faqe interneti për biznese të ndryshme. Shumë organizata, biznese, individë ende ballafaqohen me vështirëri të ndryshme të menaxhimit

Më tepër »
Reklamo biznesin - Reklamoni në fushën e marketingut digjital
Reklamimi

Reklamo Biznesin

Reklamo Biznesin Reklamo biznesin që të rrisni shitjet. Në një epokë ku rrjetet sociale dhe platformat online po bëhen gjithnjë

Më tepër »