SEO WebDesign - Një praktikë që i duhet çdo website

SEO WebDesign

SEO WebDesign

SEO WebDesign është një praktikë e optimizimit të webit tuaj në mënyrë që të rrisë audiencën dhe t’i konvertojë ata në blerës. SEO WebDesign kombinon dizenjimin e websites tuaj me optimizimin e motorit të kërkimit.

  1. Kodi

Web dizajnerët kanë disa opsione kur bëhet fjalë për kodin që përdorin për të dhënë elementët kryesorë të dizajnit të faqes tuaj. Duhet të bëni kujdes me faqet që zgjidhni. Si psh faqet Flash mund t’ju duken të bukura dhe të lezetshme por optimizmi i tyre në motorët e kërkimit është tepër i vështirë.

  1. Optimizimi i web-it për pajisjet mobile

Një numër në rritje i përdoruesve të internetit shfletojnë faqet në smartphone dhe pajisje të tjera celulare dhe faqja juaj duhet të jetë e aksesueshme për të gjithë ata. Kjo jo vetëm që do të ofrojë një përvojë më të mirë përdoruesi, por do të ndihmojë gjithashtu shanset tuaja për t’u renditur mirë tani që optimizmi për celularët është një faktor renditjeje për Google. Mënyra më e mirë për ta adresuar këtë është me një profesionist, i cili e bën faqen tuaj të aksesueshme në të gjitha pajisjet dhe browser.

  1. Të jetë i lexueshëm

Një web design nuk përqëndrohet në tekstin e websites tuaj. Megjithatë është e rëndësishme që ata të zgjedhin fontet dhe madhësitë që janë të lexueshme për audiencën tuaj. Ju duhet të keni parasysh do të keni nevojë për shumë përmbajtje informative dhe të optimizuar. Është e rëndësishme që të jetë një dizajn i cili përshtatet me tekste të ndryshëm në mënyrë që të jetë edhe më e lehtë për tu optimizuar nga SEO.

  1. Emrat e skedarëve

Imazhet tuaja duhet të kenë të gjithë emra përshkrues dhe logjik të skedarëve. Edhe pse mund të kërkojë pak më shumë punë sesa thjesht t’i lëmë me emra si “IMG_0035.jpg”. Kjo gjë do t’i ndihmojë motorët e kërkimit “të shohin” imazhet tuaja dhe t’i vendosin ato në kontekstin e duhur dhe të qartë për audiencën.

  1. Hapësira që zë skedari në web-in tuaj

Imazhet e mëdha dhe me cilësi të lartë janë sigurisht tërheqëse vizualisht. Megjithatë projektuesi juaj duhet të përpiqet të mbajë madhësitë e skedarëve sa më të vogla të jetë e mundur. Skedarët e mëdhenj mund të ngadalësojnë kohën e ngarkimit të faqes. Nuk është një gjë e dëshirueshme për audiencën tuaj sepse ofroni një përvojë të dobët për përdoruesit. Por kjo do të sjellë dhe uljen e radhitjes tuaj në listën e motorëve të kërkimit.

  1. Alt tags

Përveç emrave të skedarëve, imazhet tuaja duhet të kenë gjithashtu alt tags të optimizuara. Këto përshkrime ndihmojnë motorët e kërkimit të përcaktojnë se çfarë po përshkruhet dhe përdoruesit mund ta lexojnë atë kur vendosin mausin mbi një imazh.

  1. Navigimi

Navigimi është një nga komponentët më të rëndësishëm të një përvoje të shkëlqyer të përdoruesit. Për shkak të kësaj duhet ta mbani të thjeshtë. Sa më lehtë të jetë për vizitorët e faqes tuaj që të gjejnë atë që ju nevojitet aq më shumë ka gjasa që ata të kthehen në klient.

Navigimi i lehtë për t’u përdorur gjithashtu ul shanset që vizitorët tuaj të hutohen dhe të largohen nga faqja juaj. Kjo gjë mund të përmirësojë renditjen tuaj.

  1. Struktura e URL-së

Secila nga faqet tuaja duhet të ketë një URL përshkruese që përshkruan përmbajtjen në faqe. Fjalët duhet të ndahen me viza (JO nënvizon), dhe mund të përfshini disa fjalë kyçe përkatëse.

URL-të me fjalë përshkruese (në krahasim me numrat dhe shkronjat e rastësishme) do të ndihmojnë motorët e kërkimit. Ata do të arrijnë të kuptojnë faqet tuaja dhe do të jenë më të aksesueshme nga vizitorët e faqes suaj.

Share the Post:

Postime të ngjashme

Faqe Web-i - Si mund të bëni një faqe webi
Ekspert SEO

Faqe Web

Faqe Web Gjithmonë duhet te dihet parimi i funksionimit të botës WEB dhe komunikimit me faqe web-i. Në esencë gjithmonë

Më tepër »
Faqe Interneti - Çfarë janë faqet e internetit
Ndërtim Website

Faqe Interneti

Faqe Interneti Faqe interneti për biznese të ndryshme. Shumë organizata, biznese, individë ende ballafaqohen me vështirëri të ndryshme të menaxhimit

Më tepër »
Reklamo biznesin - Reklamoni në fushën e marketingut digjital
Reklamimi

Reklamo Biznesin

Reklamo Biznesin Reklamo biznesin që të rrisni shitjet. Në një epokë ku rrjetet sociale dhe platformat online po bëhen gjithnjë

Më tepër »