Shërbimet e marketingut online - Çfarë mund të ofrojë një agjenci

Shërbimet e marketingut online

Shërbimet e marketingut online

Shërbimet e marketingut online janë një grup shërbimesh që ofrohen nga agjencitë e marketingut. Ato kanë si synim për të arritur tek klienti potencial. Marketingu në internet, i njohur gjithashtu si marketing dixhital, është praktika e shfrytëzimit të kanaleve të bazuara në web për të përhapur një mesazh në lidhje me markën , produktet ose shërbimet e një kompanie te klientët e saj të mundshëm. Metodat dhe teknikat e përdorura për marketingun online përfshijnë fushatat me email, mediat sociale, reklamat, optimizimin e motorëve të kërkimit (SEO) dhe më shumë. Të gjitha këto shërbimet e marketingut online do I mundësojnë biznesit tuaj një rritje.

Cilat janë shërbimet e marketingut online?

Marketingu online ka shumë mundësi, juve do t’ju ofrohen shërbime pafund nga agjenci të ndryshme marketingu. Ne do të përmendim disa për t’ju dhënë një ide se çfarë mund të arrini të kërkoni nga një agjenci marketingu.

 1. Affiliate Marketing

Me rritjen e rëndësisë së marketingut në internet, marketingu i filialeve i njohur gjithashtu si marketing ndikues. Është bërë i popullarizuar në mesin e shumë organizatave në kapërcimin e hendekut midis konsumatorëve dhe organizatave.

Marketingu i filialeve përdor popullaritetin gjithnjë në rritje të ekspertëve të industrisë dhe ndikuesve të mediave sociale. Duke punuar me këta ndikues të palëve të treta, organizata juaj do të bashkëpunojë për të promovuar produktet ose shërbimet tuaja për kompensim.

 1. Marketingu i contentit

Marketingu i contentit përdor tregimin dhe shkëmbimin e informacionit për të rritur ndërgjegjësimin e markës. Në fund të fundit, qëllimi është që lexuesit të ndërmarrin veprime për t’u bërë klient. Si për shembull të kërkojnë më shumë informacion, të regjistrohen në një listë emaili ose të bëjnë një blerje. “Përmbajtja” mund t’i referohet postimeve në blog, burimeve si letrat e bardha dhe librat elektronikë, videot dixhitale, podkastet dhe shumë më tepër.

 1. Email Marketing

Edhe me shfaqjen e mediave sociale, aplikacioneve celulare dhe kanaleve të tjera, emaili është ende një nga teknikat më efektive të marketingut. Mund të jetë pjesë e një strategjie të marketingut të contentit. Duke ofruar vlerë për konsumatorët dhe me kalimin e kohës, duke e kthyer audiencën në klientë.

 1. Marketing Analytics

Një nga avantazhet kryesore të marketingut dixhital është se është shumë i gjurmueshëm dhe i matshëm. Dikur, të vetmet pjesë të marketingut të gjurmueshme ishin kuponët dhe ofertat e ngjashme me postë direkte. Nëse një klient përdorte kuponin, e dinit që mesazhi kishte rezonancë.

Sot, analitika lejon tregtarët të gjurmojnë sjelljen e përdoruesve në një nivel shumë të detajuar:

 • Sa herë klikojnë në një link
 • Sa kohë shpenzojnë në një faqe interneti
 • Sa shpesh hapin emailet dhe shumë më tepër
 1. Mobile Marketing

Ky lloj marketingu dixhital është i përqendruar në arritjen e audiencës tuaj të synuar në smartfonin ose tabletin e tyre. Marketingu celular i arrin njerëzit përmes mesazheve me tekst, mediave sociale, faqeve të internetit, emailit dhe aplikacioneve celulare. Tregtarët mund të përshtatin ofertat ose përmbajtje të veçantë për një vendndodhje ose kohë gjeografike.

 1. Pagesa për klikim (PPC)

Pagesa për klikim i referohet reklamave të paguara dhe rezultateve të promovuara të motorit të kërkimit. Kjo është një formë afatshkurtër e marketingut dixhital, që do të thotë se pasi të mos paguani më, reklama nuk ekziston më. Ashtu si SEO, PPC është një mënyrë për të rritur trafikun e kërkimit në një biznes në internet.

 1. Optimizimi i motorit të kërkimit (SEO) është një nga shërbimet e marketingut online

Qëllimi i SEO është të bëjë që një biznes të renditet më lart në rezultatet e kërkimit të Google, duke rritur përfundimisht trafikun e motorëve të kërkimit në faqen e internetit të biznesit.

Për ta arritur këtë, tregtarët e SEO hulumtojnë fjalët dhe frazat që konsumatorët përdorin për të kërkuar informacion në internet dhe për t’i përdorur ato terma në përmbajtjen e tyre. Sipas “Udhëzuesit për fillestarët për SEO” të kompanisë udhëheqëse të softuerëve SEO Moz , SEO përfshin shumë elementë, nga fjalët në faqet tuaja të internetit deri te mënyra se si faqet e tjera lidhen me ju në ueb dhe deri tek strukturimi i faqes suaj të internetit.

 1. Marketingu i mediave sociale

Kjo përfshin gjithçka që një biznes bën përmes kanaleve të mediave sociale. Pothuajse të gjithë janë të njohur me mediat sociale, por tregtarët duhet t’i qasen sociales me një qasje të integruar dhe strategjike. Marketingu i mediave sociale shkon përtej thjesht krijimit të postimeve për kanalet sociale dhe përgjigjes ndaj komenteve.

Për të qenë efektive, përpjekjet duhet të jenë të koordinuara dhe të qëndrueshme dhe jo një mendim i mëvonshëm. Për të ndihmuar në mbajtjen konsistente të postimeve, ka shumë mjete në internet të disponueshme për të automatizuar dhe planifikuar postimet e mediave sociale, megjithëse tregtarët duhet të përdorin vetëm automatizimin si një mjet, jo një zgjidhje “vendosni dhe harroni”. Përdoruesit do ta kuptojnë shpejt nëse nuk ka asnjë person të vërtetë pas postimeve.

Share the Post:

Postime të ngjashme

Faqe Web-i - Si mund të bëni një faqe webi
Ekspert SEO

Faqe Web

Faqe Web Gjithmonë duhet te dihet parimi i funksionimit të botës WEB dhe komunikimit me faqe web-i. Në esencë gjithmonë

Më tepër »
Faqe Interneti - Çfarë janë faqet e internetit
Ndërtim Website

Faqe Interneti

Faqe Interneti Faqe interneti për biznese të ndryshme. Shumë organizata, biznese, individë ende ballafaqohen me vështirëri të ndryshme të menaxhimit

Më tepër »
Reklamo biznesin - Reklamoni në fushën e marketingut digjital
Reklamimi

Reklamo Biznesin

Reklamo Biznesin Reklamo biznesin që të rrisni shitjet. Në një epokë ku rrjetet sociale dhe platformat online po bëhen gjithnjë

Më tepër »