Strategji të marketingut - A është e njëjtë me planin e marketingut

Strategji të marketingut

Strategji të marketingut

Çfarë kuptojmë ne me strategji të marketingut? Roli i një strategjie marketingu është të përcaktojë se si planifikoni të promovoni dhe shisni një produkt ose shërbim. Qëllimi i tij përfundimtar është të arrijë audiencën tuaj të synuar përmes fushatave të marketingut dhe reklamimit dhe më pas t’i bëjë ata të blejnë ose të angazhohen me shërbimin tuaj. Mund t’ju ndihmojë gjithashtu të hartoni audiencën tuaj të synuar, si dhe mënyrat më të mira për t’i arritur ato me gjurmim dhe njohuri.

Strategji të marketingut kundrejt planit të marketingut

Ndërsa këto terma përdoren në mënyrë të ndërsjellë, strategjitë e marketingut janë përmbledhje më të gjera të asaj që bën biznesi juaj për të kapërcyer pikat tuaja të dhimbjes, për të përmbushur qëllimet tuaja dhe për të arritur audiencën tuaj.

Një strategji ofron një pamje më të madhe se si planifikoni të qëndroni përpara konkurrencës tuaj. Mund të zbulojë kërcënime që mund t’ju duhet të merrni parasysh për qëndrueshmërinë afatgjatë. Në të kundërt, plani i marketingut përshkruan në mënyrë metodike detaje se si do të zbatoni strategjitë tuaja dhe se si do të gjurmoni ROI-në tuaj të marketingut .

Për më tepër, plani juaj i marketingut është shumë i detajuar dhe përfshin katër P-të e marketingut : produktin, çmimin, vendin dhe promovimin. Ndihmon për të siguruar një qasje më të integruar të marketingut. Domethënë një mesazh të unifikuar në të gjitha kanalet tuaja promovuese.

Pse strategjitë e marketingut kanë rëndësi

Ka shumë përfitime për të përcaktuar strategjitë tuaja të marketingut në fillim. Strategjitë e marketingut janë thelbësore për bizneset pasi i ndihmon ata të identifikojnë qëllimet dhe objektivat e tyre, të kuptojnë audiencën e tyre të synuar dhe të zhvillojnë një qasje efektive për t’i arritur ato. Një strategji marketingu e hartuar mirë mund t’ju ndihmojë të fitoni një avantazh konkurrues , të përmirësoni imazhin e markës tuaj dhe të rrisni shitjet dhe të ardhurat. Vendosja e qëllimeve dhe objektivave të qarta dhe përafrimi i strategjive të marketingut për t’i arritur ato më së miri ju vendos për sukses. Për të kuptuar më shumë rreth teorisë përse marketingu ka rëndësi, ne rekomandojmë idetë dhe punën e Michael Porter. Ai është kredituar me zhvillimin e konceptit të avantazhit konkurrues, për shembull. Ka shumë për të fituar nga të kuptuarit e kërkimit të tij dhe përfshirja e tij në menaxhimin tuaj të marketingut.

Për më tepër, buxhetet e marketingut mund të jenë të kufizuara kur filloni një biznes dhe një plan i qartë siguron që nuk do të humbni asnjë burim. Përveç kësaj, si do ta matni suksesin nëse së pari nuk përcaktoni se si duket apo si do të arrini atje?

Elementet kryesore të një strategjie marketingu

Këto mund të ndryshojnë, por në përgjithësi përfshijnë:

 • Përcaktimi i audiencës tuaj të synuar përmes analizës së tregut
 • Duke vendosur për propozimin tuaj unik të shitjes, shkoni te strategjia e tregut
 • Pozicionimi juaj në treg dhe vendosja e diferencimit të produktit, se si klientët do t’ju perceptojnë ju dhe produktin tuaj
 • Vendosja e çmimit tuaj
 • Përcaktimi i buxhetit për strategjinë tuaj të marketingut
 • Zbatimi i strategjisë tuaj të zgjedhur
 • Ndjekja dhe përmirësimi i vazhdueshëm i planit tuaj

11 strategji të marketingut

 1. Marketingu i contentit
 2. Marketingu i mediave sociale
 3. Optimizimi i motorit të kërkimit (SEO)
 4. Marketingu me email
 5. Marketingu me influencer
 6. Media dhe PR
 7. Landing Page
 8. Advertising
 9. Affiliate marketing
 10. Retargeting
 11. Marketingu i AI
Share the Post:

Postime të ngjashme

Faqe Web-i - Si mund të bëni një faqe webi
Ekspert SEO

Faqe Web

Faqe Web Gjithmonë duhet te dihet parimi i funksionimit të botës WEB dhe komunikimit me faqe web-i. Në esencë gjithmonë

Më tepër »
Faqe Interneti - Çfarë janë faqet e internetit
Ndërtim Website

Faqe Interneti

Faqe Interneti Faqe interneti për biznese të ndryshme. Shumë organizata, biznese, individë ende ballafaqohen me vështirëri të ndryshme të menaxhimit

Më tepër »
Reklamo biznesin - Reklamoni në fushën e marketingut digjital
Reklamimi

Reklamo Biznesin

Reklamo Biznesin Reklamo biznesin që të rrisni shitjet. Në një epokë ku rrjetet sociale dhe platformat online po bëhen gjithnjë

Më tepër »